3D Baby Print

3D Baby print een 3D model van jouw ongeboren baby met de ‘Shape of an Angel’ printservice. Fasotec is deze service gestart in juli 2012.

Tegenwoordig leveren veel klinieken foto’s die zijn gemaakt met een ultrasound scan. Shape of an Angel is ’s werelds eerste service die een 3D model kan realiseren dat je ook werkelijk kunt vasthouden.

Een 3D baby print is als een tijdmachine

‘Wij kwamen in contact met 3 zwangere vrouwen die dit wilden testen. Ze gaven aan dat het geweldig voelde om te zien hoe de ongeboren baby er uitzag en om daadwerkelijk het binnenste van hun lichaam vast te houden. Ze vonden het ook erg leuk om naar het model te kijken nadat de baby was geboren met de gedachte dat dit de baby is zoals het in mij uitzag waarbij de herinnering aan het gevoel van zwangerschap weer boven kwam drijven.’

Het 3D model is gerealiseerd met een technologie met de naam BioTexture. Dit is een technologie waarmee je een 3D model kunt realiseren op basis van beeldinformatie. Het 3D model wordt vervolgens gevormd op een 3D printer die tegelijkertijd 2 resins verwerkt; transparant voor het lichaam van de moeder en natuurlijk wit voor het baby’tje in de buik.

3d baby

Gedurende de 9de maand kun je heel erg duidelijk zien hoe het baby’tje ligt en is ook de detaillering van het gezicht vele malen beter. Wij adviseren dus om kort voor de bevalling gebruik te maken van deze dienst.

3d_print_model_baby
Fasotec biedt diverse medische diensten waaronder Bio-texture modelleren. hierbij leggen wij afbeeldingen vast van de bottenstructuur en van de organen met behulp van een CT of MRI scan. De 3D data die wij beschikbaar krijgen worden verwerkt tot een 3D model en geprint in 3D.

Fasotec kan extreem nauwkeurige modellen realiseren zodat medische studenten kunnen oefenen op het maken van incisies en eveneens de structuur van het lichaam leren ervaren. Via ‘Shape of an Angel’ wil Fasotec ook aan het grote publiek demonstreren wat mogelijk is met deze technologie die in eerste instantie ontwikkeld is voor de gezondheidszorg en de industrie.

3d-printer-baby

Het standaard tarief voor de print ligt iets onder de €800. Dit is exclusief de kosten voor het vastleggen van het beeld. Omdat het grootste deel van de kosten bestaan uit het genereren van de BioTexture 3D data wil Fasotec meerdere prijsmodellen presenteren.