Doodle 3D

Doodle3D-wifibox-inverpakkingDoodle 3D, een WiFi-Box in combinatie met een zeer laagdrempelig tekenprogramma.

Teken software waarmee je persoonlijke, bijzonder 3D prints kunt maken waarmee 3D printen zeer eenvoudig wordt.

Heb je altijd al je eigen tekeningen willen printen maar had je geen idee waar en hoe te beginnen. Met de Doodle3D WiFi-Box verbind je jouw 3D printer supersnel met je eigen tablet, telefoon of laptop. Op de WiFi-Box is een zeer eenvoudig tekenprogramma geïnstalleerd waarmee zelfs jonge kinderen kunnen werken. Doodle3D maakt je printer net zo toegankelijk als een velletje papier zonder enige vorm van kennis van 3D design software.

Hoe werkt de Doodle 3D?

De Doodle 3D software is voor geïnstalleerd op de WiFi-Box. De gebruiker kan verbinding maken via zijn of haar browser. Nadat je een eenvoudige lijntekening hebt gemaakt op je tablet of computer druk je op de printknop. Laag voor laag creëert de printer een 3D object vanuit een 2D tekening met behulp van printerdraad. Op die manier kun je je eigen naam printen, symbolen en net zo eenvoudig alles wat je maar kunt bedenken binnen enkele minuten.
En er is meer. Je kunt meer dan alleen een 2D tekening stapelen in meerdere identieke lagen. Lagen kunnen een extra dimensie krijgen door rotatie. Op die manier kun je een zeer gaaf ontworpen 3D object maken zonder complexe ontwerpen.

Doodle 3D ipadWat maakt de Doodle 3D WiFi-Box nu zo ontzettend handig?

De 3D printtechniek neemt een enorme vogelvlucht en de mogelijkheden nemen al maar toe. Ook de 3D ontwerp software wordt met de dag vriendelijker in gebruik en meer toegankelijk voor de ‘gemiddelde’ mens. Er zijn websites waaronder Thingiverse waar je een ontelbare hoeveelheid ontwerpen kunt downloaden maar het is véél leuker om je eigen ontwerpen te printen!

Welke 3D printers worden ondersteund

Doodle3D WiFi Box heeft tot doel elke draadloos systeem te verbinden met elke 3D printer. Wij proberen zo veel mogelijk tekentools te ondersteunen waaronder computers, laptops, tablets en smartphones in combinatie met zo veel mogelijk 3D printers. Een koppeling is afhankelijk van de opbouw van de printer in termen van openheid. Als je een open-source 3D printer hebt kunnen wij vrijwel 100% zeker jouw printer ondersteunen omdat we met de printer kunnen communiceren. Als jij een ‘closed source’ printer bezig dan wordt het wellicht wat problematischer.

Printers die door de Doodle3D WiFi Box ondersteund worden per 30-09-15 zijn:

Ultimaker
Ultimaker2
Builder 3D
Bukobot
Cartesio Cyrus
Delta RostockMax
Deltamaker
EventorBot
Felix
Gigabot
Kossel
LeapFrog Creatr
LulzBot AO-101
MakerBot Replicator
MakerBot Replicator2
MakerBot Replicator2X
MakerBot Thing-o-matic
MakerGear M2
MakerGear Prusa
Makibox
Orca 0.3
ORD Bot Hadron
Printrbot
Printxel 3D
Prusa I3
Prusa Iteration 2
RepRapPro Huxley
RepRapPro Mendel
Rigidbot
RoBo 3D Printer
ShaperCube
Tantillus
Vision 3D Printer
Witbox
Wanhao Duplicator 4