HIPS Filament

High Impact Polystyrene (HIPS Filament) is een zeer goed type support materiaal voor ABS onderdelen omdat het erg veel lijkt op ABS qua eigenschappen maar reageert op andere oplosmiddelen. HIPS los je op met limoneen en ABS met aceton. Hierdoor biedt het printen in een combinatie van HIPS en ABS veel mogelijkheden omdat het limoneen geen invloed heeft op het ABS. Daarnaast is HIPS ongeveer even duur en daarmee als supportmateriaal bijna half zo duur als bijvoorbeeld PVA. HIPS is daarnaast eenvoudig verwijderbaar van ABS en laat daarbij een gelijkmatige contactoppervlak achter. Daarnaast is HIPS oplosbaar in limoneen dat het ABS niet aantast. Dit kan variëren van enkele uren tot meerdere dagen; natuurlijk afhankelijk van het volume van de gebruikte supportstructuur.

HIPS Filament

Bij het gebruik van HIPS hoef je niet te schuren, snijden of andere methode te gebruiken waarmee je je print kunt beschadigen. Het oplossen van HIPS in limoneen is natuurlijk een super alternatief voor het schuren van je print. Geen ruwe handen meer of frustrerende werkzaamheden.

Er zijn mensen die er voor kiezen om met HIPS zelf te printen maar de echte meerwaarde van dit filament komt tot zijn recht wanneer je een dual extruder hebt waarbij je het HIPS gebruikt als supportmateriaal.

Zoals je kunt zien is het mogelijk om met HIPS alle mogelijk ontwerpen te maken met vreemde, lastige vormen die normaliter onmogelijk zijn zonder supportmateriaal dat kan oplossen.

HIPS filament is het ideale oplosmiddel bij ABS

HIPS en ABS .. het superduo voor onmogelijke ontwerpen!

HIPS gaat heel goed samen met ABS maar zal in de praktijk veel minder krommen. HIPS is ideaal in combinatie met ABS omdat het vergelijkbaar hardheid en stijfheid heeft waardoor ze elkaar goed aanvullen. Daarnaast is het handig dat beide materialen op een gelijke temperatuur geprint kunnen worden. In de praktijk stellen we het bed in op 55°C en extruderen wij op een temperatuur van ongeveer 225°C

Probeer ons eSUN HIPS filament vandaag en stop met het wegschuren van supportmateriaal!

Bekijk hier ons HIPS filament.