CEL Robox

CEL Robox is gestart met de ontwikkeling van een eigen 3D printer onder de naam Robox sinds 2012 met als doel de meest toegankelijke, modulaire, gebruikersvriendelijk printsysteem te ontwikkelen die beschikbaar is voor elk huishouden.

Robox is de toekomst op het vlak van micro productie. Het Headlock systeem, stelt Robox in staat te werken met verschillende koppen en gebruikers hebben zelfs de mogelijkheid om de Robox te upgraden naar een printer die kan omgaan met meerdere materialen tegelijkertijd, snijmachine, scanner en een 3D frees.

De succesvolle Kickstarter campagne heeft de organisatie in staat gesteld om de volledige ontwikkeling van fase 1 te voltooien in de realisatie van de CEL Robox 3D printer. Dat houdt in dat inmiddels fantastische hardware beschikbaar is, een zeer gebruikersvriendelijke software onder de naam AutoMaker en alle certificaten ten behoeve van de veiligheid.

De laatste 18 maanden is er enorm veel pers aandacht geweest voor CEL Robox via BBC, USA Today, Yahoo. Dit heeft de verwachtingen hoog doen rijzen en CEL heeft de tijd genomen om ervoor te zorgen dat massa productie voldeed aan de verwachtingen.

CEL Robox is nu te koop via 3DDirect.nl

Waarom kies je voor CEL Robox?

CEL RoboxEr zijn veel mensen die denken dat 3D printen geen toekomst heeft als product voor de massa consumenten markt omdat het gewoon te moeilijk is in gebruik. CEL heeft tot doel om alle bekende problemen op te lossen door het ontwerpen van een printer vanaf scratch. Door de hoge prijs van vergelijkbare machines denken wij dat de 3D printer nog niet gemaakt is door fabrikanten die daar mee bezig zijn. Wij ontwerpen voor de doelgroep die er mee zou moeten kunnen werken: kleine ondernemers, kunstenaars, architecten, hobbyisten, studenten en kinderen. CEL heeft de Robox ontwikkeld en toegankelijk gemaakt door het printproces te vereenvoudigen tot enkele kliks en met oog voor de veiligheid van de hele familie.

3D printen heeft de mogelijkheid om traditionele productiemethodes volledig om ver te gooien en zelfs de manier waarop producten worden gekocht en verkocht. Het is mogelijk om mensen zelf te laten produceren en de productie te verplaatsen naar de locale economie en zo de afhankelijkheid van import te verkleinen en alleen nog ruwe materialen, grondstoffen, in te kopen in plaats van afgewerkte producten.

Onze overheden hechten veel waarde aan coderen en 3D printen en past het onderwijs aan. Er is meer aandacht voor technische vaardigheden en specifiek voor ontwerp in het basis en voortgezet onderwijs. Kinderen krijgen les in ontwerp en techniek en het gebruik van 3D printers.

Ook in de ontwikkelingsladen kan 3D techniek bijdrage aan een beter wereld. Denk aan het hergebruik van plastic waarmee een wind- en waterturbines worden geprint. CEL wil deel uitmaken van deze vooruitgang en klein fabricage beschikbaar stellen aan iedereen.

Bekijk de collectie