Felix 3D Printer

De Felix 3D printer zorgt voor professionele prints

render7De printkwaliteit is een van de belangrijkste criteria bij de selectie van een 3D printer. Felix 3D printers kunnen werken met een aanpasbare laagdikte waardoor je die dikte kunt selecteren waarmee je het beste resultaat krijgt. De laagdikte is instelbaar van 50 tot 250 micron.

Een tweede criterium is de nauwkeurigheid waarmee lagen op elkaar gestapeld worden. De solide structuur van de Felix 3D printers en het gebruik van hoogwaardige materialen maken het mogelijk om objecten in hoge kwaliteit te printen. Ook op lange termijn blijven de Felix printers nauwkeurig werk afleveren; print na print.

 

Betrouwbare prestaties van de Felix 3D printer

render6

Het printen van grote 3D objecten kan leiden tot lange printtaken. Bij Felix Robotics gebruiken ze de Felix 3D printers vrijwel continu voor eigen fabricage. Daardoor is Felix in staat om de prestaties van de printers bij te houden en waar nodig technische aanpassingen uit te voeren en de betrouwbaarheid verder te optimaliseren.

De printers zijn onderhoudbaar en kunnen met gemak een printtaak van meer dan 70 uur aan. De Felix 3.1 wordt ook wel het werkpaard genoemd onder de desktop FDM 3D printers van een goede kwaliteit.

Upgradable

De ontwerpers van FELIX 3D printers zijn echte uitvinders en zij willen dat u profiteert van hun de verbeteringen die voortduren worden ontwikkeld en uitgewerkt.Daarom werken bieden zij ook upgrade kits aan waarmee je de printer kunt verbeteren en functionaliteit kunt toevoegen.

felix_3d_logoHeel veel gebruikers hebben bijvoorbeeld de Felix 2.0 bijgewerkt naar een 3.0 voor minder dan € 200. En de upgrade van de 3.0 naar de 3.1 heeft slechts €45 gekost. Dat noemen wij nu eens verantwoordelijk ondernemen. De printers zijn modulair opgebouwd waardoor het installeren van een upgrade eenvoudig is.

Felix 3D printers zijn zeer veelzijdig

Het printen met dubbele kop maakt het mogelijk om in twee kleuren te printen of met verschillende materialen en het meest belangrijke is wel de mogelijkheid om meer complexe objecten te printen. Met PVA, wateroplosbaar materiaal, Houd filament en Glas filament kunt je complexe objecten maken van bijzonder materialen met unieke kenmerken. Je kunt werken met veel verschillende filamenten en je hebt de vrijheid om te experimenteren bij het uitvoeren van je project.

Service

De Felix 3D printer Pro in close up online kopen in de 3DDirect.nl webshop

De Felix 3D printer Pro in close up online kopen in de 3DDirect.nl webshop

Felix Robotics, de ontwikkelaar van de Felix 3D printers, is een Nederlandse onderneming. Het team van specialisten is goed bereikbaar via e-mail en ook vanuit de Felix community komt veel hulp vrij. Daarnaast levert Felix een jaar garantie op de hardware. De volgende support wordt aangeboden:

  1. Een actieve gebruikers community met meer dan 1600 leden en dagelijks groeiend. Veel gebruikers van Felix delen hun kennis via het forum.
  2. Wij hebben een kennis database ingericht. Hierin is alle kennis verzameld die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd en deze database is goed te raadplegen via de structuur en de zoekfunctie. Je vindt er altijd wat je nodig hebt.
  3. Het team van experts kan snel ondersteunen via telefoon, Skype of e-mail.

DIY

Voor de DIY Felix printer biedt Felix een 2-daagse workshop aan op kantoor in IJsselstein nabij Utrecht. Je krijgt dan begeleiding van een expert om ervoor te zorgen dat jij een perfect samengestelde en werkende Felix 3D printer krijgt. Het is een leuke ervaring en je leetr meteen de ins en outs  van 3D printen kennen.

Felix heeft ook een eigen assortiment filament met een zeer hoge diameter tolerantie en rondheid voor een optimaal printresultaat. De meest bekende materialen zijn PLA, PETG en ABS maar ook de meer exotische materialen zoals het door de FDA goed gekeurde Glas filament behoort tot het aanbod. Ook flexibel filament en hout filament zijn leverbaar.

render9De Felix 3D printer is een printer met een groot printbed in zijn klasse. Met een bouw oppervlak van 255 x 205 x 225 mm kun je objecten maken die niet groter zijn dan de kop van een naald tot de maat van een schoenendoos.

Bekijk de Felix 3D Pro in 360 graden