3D Scanners

3d scamera human body scannerEr zijn ontelbaar veel verschillende soorten 3D scanners in omloop. Op deze pagina proberen wij de verschillen toe te lichten op het vlak van technologie en toepassing.

  1. 3D full body scanner – 1 shot installatie
  2. 3D full scanner – handheld
  3. 3D Object scanner – handheld
  4. 3D object scanner – desktop
  5. 3D structuur scanners – handheld

3D full body scanner

Er zijn op dit moment meer dan 20 leveranciers van 3D full body scanners waarbij een relatief grote installatie / inrichting noodzakelijk is. Denk daarbij aan opstelling van ruim 9 vierkante meter.

Toepassing & Doelgroep
Deze scanners worden met name gebruikt om mensen te scannen en zijn in staat om in een fractie van een seconde (1/50) een beeld vast te leggen. De grote voordelen zijn de snelheid en nauwkeurigheid.

Waar moet u op letten?
Er zijn scanners die werken met spiegelreflex camera’s en scanners die werken met systeemcamera’s. Op dit moment  bepaalt de printer de scherpte / detaillering van het 3D model en niet de camera. Je kunt dus wel volop investeren in spiegelreflexcamera’s maar de printer kan die resolutie niet aan. Hierdoor is het dus heel goed mogelijk om met systeemcamera’s te scannen. Let met name op het aantal camera’s waarmee de scanner werkt. Een grotere aantal camera’s betekend een betere vastlegging en dus meer reliëf.

Handheld total body scanners

Er zijn meerdere leveranciers in deze markt. Over het algemeen zijn de scanners prijzig. De grootste fabrikant is Artec die met name scanners voor industriële toepassingen.

Toepassing & Doelgroep

Waar moet u op letten?

Scannen met een handheld scanner van stilstaande objecten is goed mogelijk en met name geschikt voor het scannen van grote objecten. Het uit de hand scannen van een ‘bewegend’ mens is veel moeilijker en onnauwkeurig omdat de mens nooit stil staat.

Object Scanners Handheld

Er zijn op dit moment ..

Toepassing & Doelgroep

Waar moet u op letten?

Object Scanners Desktop

Er zijn op dit moment ..

Toepassing & Doelgroep

Waar moet u op letten?