Sinterit Lisa 3D printer

Een 3D model wordt in lagen opgedeeld. Deze lagen worden met een laser, aangestuurd via een prisma, gesinterd tot er een volledige kopie van het virtuele model is verkregen.

Het sinterpoeder wordt met een toevoertafel omhooggeduwd. De SLS bouwplaat met daarop het model zakt gelijktijdig omlaag. De veger strijkt een laag vers sinterpoeder over het model waarna de laser het sinterpoeder plaatselijk aan elkaar smelt. Zo wordt het model laag na laag gevormd.

Voordeel van Selective Laser Sintering

Omdat het te sinteren product bij het vervaardigen omgeven is door ongesinterd poeder, is geen supportmateriaal nodig om het product tijdens het printproces te ondersteunen. Je haalt eenvoudigweg het model uit het poeder en je hoeft dus geen supportmateriaal te verwijderen met speciale tools.

Vergeleken met andere methoden van rapid prototyping maakt het  SLS proces mogelijk om te kiezen uit een breed scala van materialen, variërend van nylon, PS, staal, titaan tot gietzand. Afhankelijk van het te sinteren materiaal kan 100% dichtheid worden bereikt.

Met de SLS techniek is het mogelijk om met betrekkelijke eenvoudige middelen complex gevormde producten te maken.

Wat is het nadeel van SLS Printers

De oppervlaktekwaliteit van het gesinterde product is meestal dusdanig dat een nabehandeling noodzakelijk is. Dit kan met verschillende technieken, zoals stralen en/of glijdend slijpen.

SLS Patent

SLS is halverwege de jaren 1980 ontwikkeld en gepatenteerd door Carl Deckard van de universiteit van Texas. Een soortgelijk proces is, zonder het commercieel te benutten, ook in 1979 door R.F. Housholder ontwikkeld.

Sinterit Lisa 3D printer

De Sinterit Lisa 3D printer is direct klaar voor gebruik. Wij gebruiken de term plug & play en dan is ook zo. De Sinterit Lisa 3D printer is direct klaar voor gebruik. Je kunt ermee aan de slag, direct op volledige capaciteit vanaf de allereerste print.

Ervaar met de Sinterit Lisa 3D een ongeëvenaarde kwaliteit van 3D printen en geef je 3d modellen de uitstraling die zij verdienen .

‘Details maken perfectie en perfectie is niet een detail’.

Deze beroemde quote van Leonardo Da Vinci is met recht van toepassing op SLS printen. Met  SLS technologie voel jij je zeker over elk aspect van het 3D printmodel tot in de hoogste nauwkeurigheid.

 

Bewaren

Bewaren