3D Pen Nederland

De 3D pen is een volledig nieuwe artikelgroep in Nederland

R3dpen-pro-5-blanco-rozeuim 5 jaar geleden kwam ik er voor het eerst mee in aanraking. Via Kickstarter lanceerde 3Doodler de eerste 3D pen ter wereld en hij was meteen een groot succes. De pen zag er niet uit, het was net een extreem grote sigaar en hij stonk. Er werd toen nog veelal met ABS printerdraad geprint

Wat maakt een 3D pen tot het perfecte cadeau?

Er zijn wel 9 redenen waarom een 3Dpen gewoon geweldig speelgoed is. Het stimuleert creativiteit. Het verzinnen van nieuwe figuurtjes is erg leuk en zeer creatief. Echt alles is mogelijk. Als je het kunt bedenken dan kun je het ook maken. Het stimuleert leren. Ik weet niet hoe jij er in staat maar zelfs voor een volwassene is werken met een 3D penprinter soms uitdagend om de instructie video’s goed te volgen. Het leert onze kinderen .. lees het volledige artikel hier.

Achtergrond 3Doodler

3Doodler is een Amerikaans product en

Merken

In deze wereld zijn een 3 tal grote merken waarbij 3Doodler veruit de meest bekende is. Daarnaast doet de MyRiwell 3D pen het met name goed als instappen. De kwaliteit is behoorlijk goed voor de prijs. Let wel op. Er zijn veel nep MyRiwell pennen in omloop met een slechtere kwaliteit. Trap daar niet in. De Lixpen 3D pen  is de meer exclusieve pen en richt zich op de serieuze hobbyist die een zeer stijlvolle pen hebben wil.

Van welke technieken maak je gebruik bij het tekenen met een 3D pen?

De meest makkelijke techniek is 3d tekenen door middel van FDM (Fused Depostion Moddelling). De techniek wordt gebruikt bij 9 op de 10 3D printers en nu dus ook via een 3D pen. Heel simpel gesteld komt het erop neer dat je kunststof smelt in een printkop en zodra het met de buitenlucht in contact komt hardt het direct, onder invloed van de lage buiten temperatuur, uit en kun je dus in de lucht tekenen.

Filamenten / Printerdraad

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten. De standaard zijn ABS ( op basis van aardolie, ongezond) en PLA (op basis van zetmeel, niet schadelijk) en PETG. Deze laatste heeft de zelfde smelttemperatuur als PLA en is erg mooi als transparant. De PLA is als transparant een beetje melkachtig.

Wat kun je allemaal tekenen in 3D?

3dpen-pro-3-blanco-blauwAlles is mogelijk en met name poppetjes, dieren, constructies zoals bruggen, gebouwen en voertuigen doen het goed. Ook kun je heel leuk sieraden maken of spulletjes om je outfit te verfraaien. 3D Sjablonen downloaden doe je hier.

Voor wie is een 3D pen geschikt?

Voor iedereen van 8 tot 80 en interesse om creatief bezig te zijn.

 

Bewaren