Carima 3D printer

De KoreaCarima IM-J 3D printeranse fabrikant van DLP-printers Carima heef op de thuismarkt een nieuwe 3D printer gelanceerd. Deze printer is speciaal ontwikkeld voor de juwelenindustrie. Het gaat om de Carima IM-J die met behulp van een LED-lichtbron in een resolutie tot 50 micron print.

Carima heeft verleden jaar op Euromold het debuut gemaakt op de Europese 3D printmarkt. De Koreanen zeggen met de C-CAT (Carima Continuous Additive 3D Printing Technology) een high speed printtechnologie aan te bieden. Met deze DLP en SLA-printers kan maximaal 60 cm per uur in de Z-richting worden geprint met kunststoffen.

De Carima IM-J voor de juwelenindustrie

De Carima IM-J is speciaal ontwikkeld voor de juwelenindustrie. De printers worden in deze sector ingezet voor de productie van vormen en mallen om deze te gebruiken voor het gieten op basis van de verloren was methode. Omdat de juwelenindustrie hoge eisen stelt aan de detaillering, is met name de resolutie verbeterd. De Carima IM-J print met een maximale resolutie van 50 micron. Als lichtbron gebruikt het Koreaanse merk een violet LED-verlichting, die tot 7 keer langer mee moet kunnen gaan dan de projectoren die andere fabrikanten van DLP-printers gebruiken. Een levensduur van 20.000 uren is realistisch aldus de fabrikant. De Carima IM-J heeft een maximaal bouwvolume van 96 bij 54 bij 150 mm en belicht met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. In de XY-richting resulteert dit in een resolutie van 50 micron en de minimale laagdikte is 0,025 mm.

3D printen in polymeer en was

Behalve polymeren kan er ook geprint worden met was dat door Carima zelf geleverd wordt. Voor de industriële markt brengt Carima de Master EV 3D printer, eveneens gebaseerd op de violet LED technologie.

Bewaren