Filament kwaliteit

Filament kwaliteit

3Dom USA 3D printer filament wordt geproduceerd onder veel eisende prestatie specificaties omdat jouw 3D printer het beste verdient. Zij weten dat de kwaliteit van het 3D printer filament daar een bijdrage in levert en je niet hindert bij jouw 3D print ervaring.

Daarom hebben zij een rigoureus kwaliteitscontrole systeem ontwikkeld, om er voor te zorgen dat jij de beschikking krijgt over de hoogste kwaliteit printer filament.

filament_diameterFilament diameter

De mogelijkheid om de flow van het filament te controleren maakt het printen eenvoudiger en gelijkmatiger. Een van de meest belangrijke factoren die van invloed zijn op de flow is de diameter van het filament. Zodra jouw printer denkt een bepaalde filament diameter te verweken zal hij de extrusie snelheid daarop aanpassen zodat de perfecte hoeveelheid filament geëxtrudeerd wordt. De printer heeft niet de mogelijkheid om tijdens het printen – on the fly – de snelheid aan te passen dus wanneer de diameter varieert zal ook de hoeveelheid geëxtrudeerd filament variëren. Dit kan leiden tot bobbelige prints als gevolg van over-extrusie of zwakke printers als gevolg van onder-extrusie.

Filamfilament-rondheident rondheid.

Perfect rond 3D printer filament print het allerbest. Als het filament te ovaal is kan het ervoor zorgen dat het filament gaat draaien waardoor het ongelijkmatig wordt geëxtrudeerd en zelfs je printer kan doen vastlopen.

Vastlopers = slecht!
Perfect rond filament = goed!

meetfrequentie-filamentContinue meting

Een laserscanner scant het filament 400 keer per seconde tijdens de productie waardoor het een onbetwiste diameter tolerantie en rondheid garandeert. Veel fabrikanten meten alleen aan het eind van de productie run en doen dat door het nemen van samples. Het filament is gegarandeerd binnen de 0.05 mm tolerantie ten opzicht van de afgegeven diameter.

per-rol-filament-kengetallenPer rol kengetallen

Wil je weten wat de exacte toleranties zijn van een rol? Wij hebben het op de verpakking geprint. 3Dom USA is de enige filamant producent die aangeeft, per rol, wat de toleranties en prestaties resultaten zijn.

Wil je meer weten over de ‘per rol kengetallen’?

Test prints

Elke batch 3d filament wordt uitvoerig getest in de praktijk met behulp van desktop 3D printers om ervoor zorg te dragen dat de smelt temperatuur en oppervlakte afwerking gelijkmatig zijn en van de aller hoogste kwaliteit. Zij maken gebruik van de 3D printers van Lulzbot, Makerbot, Flashforge voor de testprocedures.

filament-kleur-consistentieKleur gelijkmatigheid

Elke rol van een bepaalde kleur moet consistent zijn; of hij nu uit batchnummer 1 of batchnummer 1000 stamt. 3DOM USA test en archiveert kleurwaarden voor elke batch die zij produceren om ervoor te zorgen dat jouw print er precies zo uit ziet als hij zou moeten.

Met de beste kwaliteit print je beter!

3Dom USA 3D printer filament is gemaakt naar de hoogste kwaliteitseisen om ervoor te zorgen dat jij beter kunt printen.