Creopop 3d pen op UV licht

De Creopop 3d pen printerpen werkt op koude inkt 'cool ink'

De 3d printerpen penprinter die werkt op koude inkt ‘cool ink’

De meeste mensen zijn wel bekend met de traditionele 3D printerpen zoals deze in 2013 werd ontwikkeld door 3Doodler; de pen waarmee je kunt tekenen met kunststof die door een verwarmingselement verhit wordt, daardoor smelt en vervolgens door afkoeling weer uithardt. De Creopop 3D pen is de nieuwe revolutie.

Creopop UV 3D pen heeft een 3D pen ontwikkeld die totaal anders werkt. De makers van Creopop volgden de ontwikkelingen binnen de creatieve industrie en de ontwikkelingen zijn wonderbaarlijk. Denk alleen al aan de ontwikkelingen op het gebied van 3D printen met 3D printers en 3D printerpennen.

Maar er zijn een paar problemen als je kijkt naar de huidige 3D pennen. Allemaal versmelten ze kunststof tot gevaarlijk hoge temperaturen. Stel je toch eens voor wat er gebeurt als je smeltend kunststof op je huid of in je ogen krijgt. Dat zou echt een drama zijn. Daarnaast komt er behoorlijk veel geur / dampen vrij bij het smelten van kunststof; het is gewoon niet prettig in een woonomgeving. Dit geldt met name voor de ABS kunststoffen die zijn gemaakt van aardolie. Dit nadeel speelt niet bij de PLA kunststoffen die zijn gemaakt van onder andere zetmeel. Deze geven een zoete, voor velen prettige geur af.

In onderstaande video zie je hoe:

  1. unboxing
  2. verfraaien kabels
  3. 3D tekenen van een boompje

De Creopop 3d pen is nog niet te koop in Nederland. Wil je als eerste weten wanneer wel? Schrijf je dan in voor onze periodieke nieuwsbrief die wij echt incidenteel versturen:

[mc4wp_form id=”637″]

Kan het ook anders met een Creopop 3D pen?

Deze minpunten hebben de makers van Creopop aan het denken gezet. Konden zij het anders aanpakken. Konden zij een 3D printerpen ontwerpen die niet werkt met smeltend kunststof en zonder de onprettige geuren. Toen is Creopop bedacht. De bedenkers kregen het idee om lichtgevoelige inkt te gebruiken die kan worden verhard door er ultra violet (UV) licht op te schijnen. In de industrie noemt men dat fotopolymeren. Deze techniek werkt zonder hete onderdelen, zonder smeltend kunststof en zonder slechte geur. Met de Creopop werk je met ‘koude inkt’ die eenvoudig uit de pen loopt.

Mensen houden van het creëren van nieuwe dingen. Wij zien het bij kunstenaars, artiesten en kinderen die spelen met kleurboeken, Lego en Rainbow Loom. Creopop is het perfecte hulpmiddel voor mensen die hun eigen ontwerpen willen creëren in verschillende vormen en verschillende kleuren.

Zeer veel verschillende UV inkten voor de Creopop 3d

Creopop heeft een heel uitgebreide lijn van inkten. Er zijn veel verschillenden kleuren zodat je meer kleurige ontwerpen kunt maken. Ze hebben elastische inkt zodat je bijvoorbeeld kleding van je Barbie kunt verfraaien en nieuwe jurkjes kunt maken. Er is magnetische inkt zodat je koelkast of whiteboard magneten kunt maken. Er is inkt die oplicht in het donker zodat je creaties kunt maken die licht geven in een donkere kamer. Je kunt de aromatische inkten maken zodat je objecten kunt maken die lekker ruiken en ze gebruiken in je badkamer of auto. Ook is er inkt die reageert op een wisseling in de temperatuur. Maak van je theeglas een mooie creatie en kijk wat het doet als je er heet water in doet. En omdat Creopop werkt met koude inkt is er ook speciale bodypaint inkt waarmee je mooie tatoeages en henna tekeningen kunt maken.

De Creopop is mogelijk gemaakt door een bijdrage van 1000’den mensen die via het Indiegogo crowdfunding platform geld hebben overgemaakt aan de bedenkers van Creopop. In deze onderstaande video zie je een demonstratie van de Creopop. Het is zo ontzettend gaaf.

Er is goed over deze UV pen nagedacht en hij ziet er ook nog eens erg cool uit.

Bewaren

Bewaren

Bewaren