Polyes 3D pen Q1

Een paar dagen geleden heb ik geschreven over de plannen van Future Make, het bedrijf dat de Polyes Q1 3D printerpen ontwikkeld, om via het crowdfunding platform Kickstarter voor Kerstmis hun printerpen te presenteren. Dit is inmiddels een feit.

22 december 2014 – De Polyes 3D pen Q1 SLA 3D Printerpen gepresenteerd via Kickstarter

De Polyes 3d pen Q1 SLA 3D printerpen is nu via Kickstarter polyes_3d_penprinters_webshop_online_logote vinden met een doelstelling van $50.000 en inmiddels hebben reeds 250 ‘backers’ geld gedoneerd zodat de helft van het doel bereikt is. De vroege vogels aanbieding waarbij 50 mensen voor de gereduceerde prijs van $59 een Polyes konden bestellen is nu over. Er zijn nog wel aanbiedingen van $69 en $79 beschikbaar. Zet dat af tegen een detailhandels adviesprijs van $119 en dat verzending vermoedelijk in April 2015 zal plaatsvinden en Kickstarter backers zullen de pen goedkoper kunnen bemachtigen en een maand eerder. Dus, ben je geïnteresseerd in de Polyes Q1 3D Printing pen die gebruikt maakt van stereolithografie printer technologie (gel die onder invloed van UV licht uithardt) in plaats van thermoplastisch materiaal dat gesmolten wordt, dan zou je een van de eersten kunnen zijn bij het ondersteunen van dit project op Kickerstarter. Wat je wel moet weten is dat de Polyes Q1 niet het enige merk is dat begin 2015 komt met een soort SLA 3D printerpen. Er is al concurrentie vna de Creopop 3D printerpen dat erg veel overeenkomsten heeft.

Bezoek de officiële Polyes Q1 crowdfunding campagne via Kickstarter

Polyes Q1 is een 3D penprinter met blue LED technologie en cool ink

De specificaties van de Polyes Q1 penprinter op Blue UV en coolink

De specificaties van de Polyes Q1 penprinter op Blue UV en coolink

Polyes Q1 kan alles wat reguliere 3D printerpennen kunnen zonder de negatieve effecten. De Polyes Q1 is maakt geen gebruik van hitte en is dus volkomen veilig. Daarnaast is de penprinter zeer gemakkelijk te gebruiken en bijzonder veelzijdig.

  • Polyes Q1 maakt gebruik van foto-polymeren (dus geen schadelijk ABS of PLA kunststof filamenten);
  • De pen wordt dus niet heet en geeft geen onprettige geur af bij gebruik;
  • De pen maakt gebruik van de vooruitstrevende Blue LED technologie en dus niet het standaard, reguliere UV licht;
  • Het is makkelijk om te schakelen tussen verschillende standen (snelheden);
  • Met de Polyes Q1 geeft veel bewegingsvrijheid door accu hoef de pen tijdens gebruik niet aan een adapter of oplader (opladen is overigens erg eenvoudig via een USB poort);
  • De ben heeft een speciale veiligheidsmodus (voor kinderen) waarbij het blauwe licht automatisch uit gaat wanneer je de pen naar jezelf richt.

Handprinter

interesse van consumenten in goedkope 3D printers in de laatste jaren. In de essentie zijn het extreem vereenvoudigde, handzame 3D printers of juist de verbeterde lijmpennen. Met een 3D penprinter krijg je feitelijk een printkop die je in je hand houdt en gebruikt als een pen om van alles te printen net zoals een printkop wordt bewogen in een 3D tafelprinter door het mechaniek. Natuurlijk kun je met een handprinter niet bij benadering de nauwkeurigheid bereiken van een tafelprinter maar dat is het doel ook niet. Je kunt 3D penprinters beter zien als gereedschap voor een kunstenaar of handarbeider waarbij het niet gaat om een heel precies werk af te leveren maar als een middel om je fantasie uit te

Polyes Q1 penprinter printerpen, uniek met UV en vloeibare inkt

Polyes Q1 penprinter printerpen, uniek met UV en vloeibare inkt

3D penprinters zijn eigenlijk een geheel nieuwe categorie van gereedschappen die zijn ontstaan vanuit de enorme drukken en letterlijk in 3 dimensies te kunnen tekenen en fysieke objecten te ontwerpen.

Penprinters zijn een productcategorie

Het merk dat de hele markt heeft ontwikkeld als een compleet nieuwe productlijn was de 3Doodler. Dit was de eerste 3D penprinter dat het grote publiek wist te bereiken. Dat alles is in 2013 gebeurd met de lancering via Kickstarter. Het was meteen een zeer succesvol Kickstarter project met een enorme belangstelling vanuit het publiek en veel ondersteuning in financiële zin. Sinds die tijd hebben de makers van dit zeer betaalbare alternatief voor traditionele tafelprinters meer dan 100.000 3Doodler penprinters verscheept. Het is dus geen verrassing dat na het enorme succes van 3Doodler meerdere vergelijkbare 3D penprinters ontwikkeld zijn en binnenkort op de markt zullen verschijnen. Er is al een chinees bedrijf dat een alternatief voor de 3Doolder heeft ontwikkeld, te weten de YAYA 3D penprinter die onder meerdere merknamen in de markt is. Ook de 3D Air Pen is al te koop evenals de 3D Simo.

Of bekijk het YouTube kanaal van Polyes voor meer video’s hier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren