Printerpen Workshop

Wij starten de workshop met een introductie in 3D printen. Wij geven de leerlingen informatie over de basistechnieken en uitgangspunten rondom 3D printen. Vervolgens geven wij uitleg over de 3D Printerpen. Welke functies zitter er op de pen, wat stop je erin en wat kun je ermee maken. Daarna gaan ze ze hiermee aan de slag en starten ze met het tekenen van 3D objecten.

  1. Na de introductie gaan de leerlingen een ontwerp op papier schetsen;
  2. Hierna gaan ze dit ontwerpen uitwerken tot een 3D dimensionaal figuur, welke natuurlijk zelf is getekend door de leerlingen met dé 3D Printer Pen.
  3. Vervolgens gaan ze het ontwerp afwerken

Doelen van de 3D printerpen workshop

polyes_penprinter_printerpen_webshop_0013D printen is een blijvertje. Over 15 jaar heeft elk huishouden een eigen tafelprinter en maken wij zelf onze onderdelen, sieraden en teenslippers. Wij willen leerlingen via deze workshop kennis laten maken met de techniek achter 3D printen. Ook leren ze een verbinding te leggen tussen kunst en techniek en wordt het ruimtelijk inzicht verder ontwikkeld. Kinderen leren samen te werken.

Duur van de Workshop

De workshop duurt ongeveer 90 minuten. In overleg kan de workshop worden verlengd of ingekort. De workshop kan door ongeveer 20 leerlingen worden gevolgd. Alle materialen worden verzorgd door onze docent. U hoeft alleen te zorgen voor een tafel voor elke deelnemer en een stopcontact per printerpen.